in

Crteži ruske umetnice pretvorili superzvezde u Diznijeve likove

Ruska umetnica dala je nove, neočekivane uloge slavnim osobama. Nadahnuta čarobnim svetom Diznijevih animiranih filmova, digitalna umetnica Helen Morgun, koja trenutno živi u Španiji, zamislila je kako bi njene omiljene slavne osobe izgledale kao Diznijevi likovi.


Rezultat je serija crteža koja nam je otvorila vrata u novi svet satkan od realnosti i bajke.

Helen se bavi crtanjem i slikanjem od detinjstva, i dok je nekada slikala uljanim bojama i olovkama, danas portrete stvara u digitalnom obliku.

Likove poznatih je počela da crta, jer je htela da poveća broj pratilaca na svom YouTube kanalu, ali nije očekivala toliku pažnju ljudi širom sveta, rekla je za Insider.


Na njenim slikama Rijana je predstavljena kao princeza Tijana iz bajke Princeza i žabac, glumica Lusi Liu kao Mulan, Bili Ajliš kao Kida Nedah, dok je šarmantna Selena Gomez postala bosonoga Moana.

Svoj Diznijev lik dobila je i Lejdi Gaga, a predstavljena je kao Ursula iz legendarnog crtanog filma Mala sirena.


Melisa MekKarti je postala Kraljica Srca iz bajke Alisa u zemlji čudesa, Eva Grin je pretvorena u Grdanu iz Uspavane lepotice, a glumica iz filma La La Land, Ema Stoun je postala Kruela de Vil, najupečatljiviji lik iz crtanog filma 101 dalmatinac.


To nisu jedine superzvezde koje je Helen pretvorila u likove iz bajki. Mnoge poznate osobe su dobile svoje nove portrete inspirisane fantastičnim filmovima i serijama, kao što su Igra prestola, Stranger Things i Chilling Adventures of Sabrina.  Njen talent da napravi bajkovite likove od pravih fotografija nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0