in

Američki i nemački ambasadori odbili da se fotografišu sa Kurtijem pored albanske zastave

Američki i nemački ambasadori “odbili” su da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi albanska zastava, piše Kosev pozivajući se na “Zeri”.

Vođa pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo.

Iz kancelarije, Kurti prima brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i nemački ambasadori “odbili” da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija je stranka pobedila na vanrednim izborima od pre dva dana, sastao se u ponedeljak sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono što je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava, piše Kosev.

Ista stvar dogodila se i ranije sa nemačkim ambasadorom na Kosovu Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa nemačkim ambasadorom Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb-stranici Samoopredeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedišta Samoopredeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća nemačkog ambasadora nakon sastanka.

Izgleda da se dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, Kosnet i Helt, radije ne fotografišu sa Kurtijem bez zastave Republike Kosovo u pozadini.

(Kossev,Zeri)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0