in

Svake godine na dan smrti slonovi odlaze do njegove kuće

Čitava krda hodaju 12 sati kako bi odali počast svom prijatelju i spasitelju, a neverovatno je kako uopšte znaju da je godišnjica njegove smrti i gde bi trebalo da idu.

Foto: Shutterstock

Iako se slonovima bavio ceo život Lorens Entoni javnosti je postao poznat tek nakon smrti.

Poznatiji po nadimku “šaptač slonovima” zbog neverovatne veze koju je imao s ovim inteligentnim i posebnim životinjama, Lorens je umro u maju 2012. godine.

Stručnjake međutim i danas zbunjuje kako su slonovi saznali dan kad je “jedan od njih” umro. Ono što je još čudesnije je kako su s istom praksom nastavili i dalje – danas, više od 7 i po godina kasnije, slonovi ga nisu zaboravili.

Bili su mu poput dece

Iako je imao dva sina i ženu, Lorens je slonove zaista tretirao kao decu – šaputao bi im nežne reči kad bi brinuo o njihovim povredama i pokretima im je poručivao kako su uz njega sigurni. 

U pokušaju “osvajanja” krda, uglavnom se fokusirao na matrijarhata, Nanu, kako bi se povezao s ostalim slonovima. Stoga bi Lorens sišao niz ogradu i molio Nanu da je ne razbije. Razbijanje ograde bio je njen pokušaj bega. Jednog dana je Nana krenula surlom prema njemu, gotovo ga pozivajući k sebi, piše World of Buzz. 

Shvatio je da želi da je mazi, a to je bio početak njihovog neverovatnog odnosa. Koliko se Lorens zbližio sa slonovima svedoči i činjenica da ih je njegova porodica doslovno nekada morala da istera iz dvorišta, pa i iz kuće ako su bili toliko mali da su uspeli da uđu.

Slonovsko pamćenje

Kako tačno znaju da je 2. maja godišnjica smrti njihovog prijatelja zaista je čudna misterija, ali svake godine oni na taj dan hodaju istim putem do njegove kuće.

Rezervat slonova o kojima je pokojni šaptač brinuo nasledio je njegov sin Dilan, koji je nastavio njegovu misiju pomaganja tim plemenitim životinjama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments