in

Ovo su najlepši plutajući hoteli na svetu

Hoteli već decenijama stvaraju idealnu vezu između arhitekture i dizajna, međutim, retko se viđaju futuristički projekti poput plutajućih hotela. Ovo su najlepši plutajući hoteli na svetu!

Foto: Shutterstock

Osim što se odlično prilagođavaju na vodi i neverovatno izgledaju, ovakve građevine u potpunosti menjaju percepciju odmora.

Časopis Architectual Digest objavio je listu najlepših plutajućih hotela koju vam donosimo u nastavku.

Arctic Bath – Švedska

Hotel Arctic Bath u Švedskoj je fantastičan koncept odmarališta na vodi, a iza njegovog dizajna stoje arhitekte Bertil Harstrom i Johan Kaupi. Reč je o neobičnom plutajućem hotelu na reci Lule u švedskom delu Laponije koji oduševljava svojim unutrašnjim, ali ništa manje ni spoljašnjim dizajnom.

S obzirom na to da je izgled hotela inspirisan drvenim materijalom, ne čudi što je spopljašnji prostor ukrašen balvanima kao ni činjenica da je izgrađen od lokalnog drveta visokog kvaliteta.

Leti ovaj hotel “slobodno” pluta, dok zimi čvrsto stoji na ledu. Građevina je u obliku ptičijeg gnezda, a u njemu se nalaze saune i velnes, kao i šest romantičnih soba.

Taj Lake Palace – Indija

Hotel Taj Lake Palace u Udaipuru u Indiji jedina je od mnogih kraljevskih palata na tim prostorima u kojoj se može prespavati.

Ovaj dvorac je izgrađen od belog mramora davne 1746., godine za princa Džagata Singa II, a obnovljen je 1970. i sada ima namenu hotela. Moguće je da će ga mnogi prepoznati zbog filma Džejms Bond. Privatnim gliserom ćete stići do ove raskošne oaze preko jezera Pihola.

U njemu su apartmani ukrašeni bogatim antikvitetima, kristalnim lusterima i retkim slikama. Na usluzi su batler, vozač Jaguara iz 1948. godine i raskošne gozbe pripremljene korišćenjem drevnih tehnika kraljevskog kuvanja što doprinosi tome da se svi gosti osećaju poput kraljeva.

Cene iznajmljivanja apartmana se kreću od 300 američkih dolara.

King Pacific Lounge – Kanada

King Pacific Lounge u Kanadi zapravo je ogromna plutajuća avanturistička kuća s 34 sobe koje imaju spektakularan pogled na šumu i luku St. Džons. Osim predivne prirode koja okružuje hotel, turistima su na raspolaganju i brojne aktivnosti na otvorenom poput kajaka, planinarenje i ribolova.

Cene se kreću od 3.892 američkih dolara po osobi za trodnevni all-inclusive boravak uključujući povratnu kartu iz Vankuvera, obroke, upotrebu ribarskih brodića i mnogih drugih pogodnosti.

The Floating Venice – Dubai

Uz najviše nebodere i najveći zatvoreni tematski park, Dubai je savladao umetnost natprosečnih atrakcija. U ovoj godini svojoj biografiji će dodati još jedan impresivan projekat – odmaralište imena The Floating Venice (Plutajuća Venecija).

Reč je o prelepom hotelu inspirisan italijanskim dizajnom. Osmišljen je da podseća na baziliku San Marko i drugih venecijanskih znamenitosti, upotpunjen kanalima i gondolama.

Hotel će imati čak 24 bazena (neki su sa staklenim dnom), 12 plutajućih plaža i 414 apartmana raspoređenih na četiri nivoa (od kojih je 180 pod vodom). U međuvremenu, ispod palube nalaze se radnje, tri restorana i barovi, kao i prvi svetski plutajući podvodni spa.

Na više od 400.000 metara kvadratnih rasprostranjeni su koralni grebeni koji su odlična prilika za istraživanje za one koji vole da rone.

Fingal – Škotska

Ovaj hotel u Edinburgu u Škotskoj nalazi se na brodu kraljevske jahte Britannia, koja je nekada bila u vlasništvu kraljevske jahte kraljice Elizabete II. Fingal je svoja vrata otvorio u januaru nakon fenomenalne obnove od 6,4 miliona dolara.

Sadrži 23 besprekorno uređene kabine s posebnim dizajnerskim detaljima, zatim, polirane drvene ploče, mesingani delovi nameštaja i kožna uzglavlja na krevetu iznad kojih se nalazi nautička karta prilikom prve plovidbe morem 1963. godine.

Na gornjoj palubi se nalaze koktel bar i restoran, a do dvoetažnog centralnog prostora za društvene događaje dolazi se elegantnim zakrivljenim stepeništem. Cene smeštaja počinju od 390 američkih dolara i u nju je uključen škotski doručak.

Guntû – Japan

Japan je prepoznatljiv po svojim riokanima (tradicionalne gostionice koje se obično nalaze na selu), a Guntû spada među prvu takvu plutajuću građevinu koju je ova zemlja nedavno lansirala. Ovaj elegantni hotel ima 19 soba i kreće se duž kopnenog mora Seto u južnoj regiji Setouči.

Ime je dobio po lokalnoj vrsti plavih rakova, a unutrašnji dizajn na najbolji način oslikava morsko okruženje. Sadrži brojne specifičnosti poput šanka za suši za šest mesta, a kojeg vodi bivši kuvar Nobu, zatim, održavanje večernje čajanke, spa centar za opuštanje, lagani koktel barovi na otvorenom i mnogi drugi sadržaji.

Cene se kreću od 3.573 dolara za dve noći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0