in

Maine Coon – mačke čija lica neverovatno podsećaju na ljudska

Maine Coon mačke mnogo su veće od drugih rasa. Njeno telo je dugačko i mišićavo, snažne koštane strukture. I sve ostalo (glava, oči, uši, rep) na Maine Coon mački veće je nego što ste navikli da vidite kod ”običnih” mačaka.

Pogotovo je to primetno kad se mačka rastegne celom svojom dužinom. Mogu narasti i do jednog metra, a teške su između četiri i deset kilograma.

Upravo zato nazivaju ih divovima. Epitet nežne zaslužile su zahvaljujući svom karakteru koji je, kako kažu vlasnici Maine Coon-a, sličniji psima nego mačkama. One mogu naučiti razne trikove, baš poput pasa, i ljudima je to neverovatno.

Od drugih mačaka takođe se razlikuje po načinu glasanja kojim pozdravlja svoje vlasnike. Uz dobru socijalizaciju i pravilan odgoj, Maine Coon mačka odlično će se slagati sa psima i drugim ljubimcima.

U nastavku vam donosimo neobične Maine Coon mačke čija lica neverovatno podsećaju na ljudska. Njihova vlasnica Tatjana Rastorgueva kaže da to nije jedina posebna stvar u vezi njih.

Za Brightside izjavila je kako su to jedinstvene mačke koje mogu stvoriti posebnu vrstu konekcije s vlasnicima. Ona ih naziva labradorima mačjeg sveta.

*

*

*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0