in

Crnogorski ambasadori žale zbog pogrešne procene

Crnogorski premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarali su sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem koji su se saglasili sa stavovima predsednika Vlade da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, trojica ambasadora izrazila su žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem, prenose Vijesti.

“Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo spoljnih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o spoljnim poslovima i pravilima službe”, navodi se u saopštenju.

Ambasadori Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom redu Miodrag Vlahović, ambasador u SAD Nebojša Kaluđerović i u Austriji Željko Perović pozvani su na razgovor u crnogorski MSP jer su ranije platili kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva spoljnih poslova Mirni Nikčević

Prethodno je suspendovana službenica Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore Mirna Nikčević saopštila da će njenu novčanu kaznu, koja joj je izrečena zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske SPC, platiti trojica ambasadora, preneo je Tanjug.

Mirni Nikčević je Sud za prekršaje odredio kaznu od 600 evra zbog vređanja vernika Mitropolije Srpske pravoslavne crkve, koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments