in

Čokoladno selo u Sloveniji je prava oaza mira

Glamping je poslednjih nekoliko godina vrlo popularan oblik odmora. Ovo čokoladno selo u Sloveniji to dokazuje.

Luksuzno kampovanje koje spaja klasično kampovanje u prirodi sa svim pogodnostima kuće ili apartmana i moderne tehnologije privlači sve veći broj ljudi pa ne čudi što glamping resorta ima sve više i više.

Mnogi glamping resorti izgledaju kao raj na zemlji, a ovo je jedan koji je najbolje opisati kao – čokoladni raj na zemlji.

Glamping resort za ljubitelje čokolade

Iako je udaljen samo nekoliko minuta od Maribora, luksuzni glamping resort “Chocolate village by the river” je mirna oaza smeštena u parku pokraj reke Drave, a stvorena je za sve čokoljupce.

Naime, baš kao što mu ime sugeriše, u ovom glamping resortu sve se vrti oko čokolade. Ovde ćete tako uživati u čokoladnom doručku, moći ćete da odete na čokoladnu masažu, dobićete čoko kozmetiku, a imaćete priliku da odete i na čokoladne radionice na kojima ćete se moći da se iskušate u izradi sopstvene čokolade.

Što se tiče smeštaja, na raspolaganju su vam tri vrste luksuznih kućica od kojih je svaka nazvana prema jednoj vrsti kakaa.

Forastero su prostrane kućice smeštene uz reku, a prostiru se na dva etaža. Imaju četiri kreveta, velike panoramske prozore, a u njima se još nalaze i kuhinja, dnevni boravak, kupatilo i terasa.

“Criollo” su kućice na drvetu iz kojih se pruža predivan pogled na prirodu koja okružuje celi rezort. U tim kućicama se nalazi bračni krevet, čajna kuhinja i kupatilo, a možete da odmarate i na predivnoj terasi.

Trinitario kućice nalaze se pokraj bazena i imaju najlepši pogled na reku. Baš kao i Forastero, i Trinitario kućice su vrlo prostrane, imaju četiri kreveta, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i terasu.

Uz sve navedeno, ako odsednete u ovim kućicama, na raspolaganju imate i privatni đakuzi i kamin za potpunu romantiku.

Osim već spomenutog bazena, u ovom resortu možete da se opustite i u finskoj sauni, a postoji i spoljni kamin ispred kojeg naveče možete uživati u čokoladnim poslasticama.

A ako vam to nije dovoljno čokolade, u blizini resorta se nalazi i čokoladna manufaktura Teta Frida gde se održavaju spomenute čoko radionice i u kojoj možete kupiti najfinije čoko poslastice.

“Chocolate village by the river” otvoren je cele godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0