in

Зоран Радовановић поручио члановима Кризног Штаба: Трговина мртвим душама

Професор Зоран Радовановић, обратио се путем друштвених мрежа колегама из Кризног штаба за борбу против ковида, и послао им више него оштру поруку: Брука је велика, нађите снаге да се извините овом народу! Шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру.

Радовановић није штедео речи и члановима Кризног штаба спочитао је и то да смо “проваљени и обрукани у свету”.

Радовановићев статус на Фејсбуку вам преносимо у целости:

Свима нам је била дужност да подржавамо наше колеге бачене у ватру против епидемијске борбе. Граница подршке била је поштено обављање посла, макар уз прављење мањих или већих грешака

Међутим, шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру. Остајем при констатацији да је то вероватно највећа превара током више од 800 година постојања српске медицине. Проваљени смо и обрукали смо се у свету.

Очекивало се да Кризни штаб призна недело и почне да нам даје тачне податке. Уместо тога, уследиле су констатције како се, ето, деси по нека грешка у систему, као да је, рецимо, саопштаван број од 327, уместо 329 новозаражених.

Шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру. Остајем при констатацији да је то вероватно највећа превара током више од 800 година постојања српске медицине. Проваљени смо и обрукали смо се у свету

Нажалост, број нуђен јавности упорно је био вишетруко умањиван. Ту нема више места нади и апелима да се поштују професионалност и истина.

Резултат је чланак који ће се појавити у сутрашњем Данасу (в. ниже).

Трговина мртвим душама

Није лако доносити одлуке у кризним ситуацијама чак ни у срединама где се уважавају научници и експерти, а камоли тамо где се „лажна“, немегатрендовска елита схвата као нужно зло. Зато с посебном благонаклоношћу треба гледати на грешке које у постојећим околностима чини наш Кризни штаб. Услов је, наравно, да пропусти и огрешења о науку нису чињени свесно, као последица подлегања спољним притисцима. Нажалост, постоји низ ситуација када су стручњаци из Кризног штаба поступали под грубим диктатом политике.

Други је анестезирајући ефекат на јавност упорним приказивањем стварности у кичерски улепшаном, пинковском маниру. После Ђурђевдана, као небогоугодне биле су потиснуте речи „зараза“ и „жариште“, а измишљен је читав пригодни новоговор

Један од примера је њихов пристанак да се, попут мечке Божане, препусте зимском сну од прве недеље маја до избора, 21. јуна, у доба кад починку време није.

Други је анестезирајући ефекат на јавност упорним приказивањем стварности у кичерски улепшаном, пинковском маниру. После Ђурђевдана, као небогоугодне биле су потиснуте речи „зараза“ и „жариште“, а измишљен је читав пригодни новоговор. Тако је одлучено да је код нас, за разлику од остатка света, вирус нагло ослабио (!), да се учесталост која се одржава на приближно истом нивоу, па затим почиње да расте, назове репом (!), да се нова жаришта означавају као џепови (!), а да се ситуација која постаје драматична приказује као да је скоро мирна и под пуном контролом (!).

Трећи пример је упорно настојање да фасцинирамо свет као „лидери“ у броју дневно обављених тестова, уз наводно импресивно одржавање позитивности испод пет одсто. Сви познаваоци проблематике знали су да је број од десетак хиљада ПСР тестова надуван, а да је проценат стварно позитивних налаза шест или десет пута већи. Превара је уочена и у свету, па је уласку наших грађана у низ земаља, укључујући Мађарску, стављена рампа. Када је у среду ујутро проф. др Оливер Стојковић објаснио да се проценат разводњава укључивањем серолошких тестова и збрајањем сумњивих на болест, већ оздравелих и путника у иностранство, директорка Института „Батут“ истог поподнева је скрушено признала ту белодану истину, демантујући своје колеге које су нас недељама замајавале несувислим објашњењима (сетимо се само тумачења министра здравља да се исти људи три пута тестирају током једног дана).

Најдрастичнији и најдегутантнији вид обмане је гогољевски бескрупулозна скривалица с бројевима умрлих од ковида 19. Посебно је иритантно што званичници приказују разлике као минимална одступања, а реч је о брисању половине, две трећине или чак три четвртине свих умрлих

Могло би се, наравно, и даље набрајати, али несумњиво најдрастичнији и најдегутантнији вид обмане је гогољевски бескрупулозна скривалица с бројевима умрлих од ковида 19. Посебно је иритантно што званичници приказују разлике као минимална одступања, а реч је о брисању половине, две трећине или чак три четвртине свих умрлих. Погледајмо примере:

– Од 19. марта до 1. јуна број жртава новог вируса корона за јавност је био 244, а за Владу Србије, према документу до којег је дошао БИРН – 632 (!). Мрак је, дакле, прогутао 388 преминулих, што чини већину од 61 одсто.

– У неколико дана пре средине априла званичан број умрлих од ковида 19 био је 5-6, а стварни – четвороструко већи, 20-23.

– Током 38 дана у нишку капелу допремљени су посмртни остаци 666 особе. Већина преминулих, 360, била је у лименим сандуцима с упозорењем „заразно“. Чудном административном акробатиком дијагноза је „опроштена“ великој већини тих покојника, па је њихов број сведен на 77, што чини само 21 одсто! Ваља имати на уму да очекивани број жртава свих осталих заразних болести у целом Нишком округу за тај период није прелазио 1-2.

Од 22. маја до 26. јуна прошло је 35 дана током којих је број умрлих од ковида 19 био најчешће један, уз по неку нулу. Пандемија би морала да се понови четири милиона пута (!) да би се десила тако необична расподела умирања

– Од 22. маја до 26. јуна прошло је 35 дана током којих је број умрлих од ковида 19 био најчешће један, уз по неку нулу. Пандемија би морала да се понови четири милиона пута (!) да би се десила тако необична расподела умирања. Јасно је да је ту грубо интервенисала нека “божја рука”.

У већини наведених случајева несумњиво је да је реч о кривотворењу. За нишки пример могло би се рећи да је прављена разлика између умирања од ковида 19 и са њим, на начин супротан упутствима Светске здравствене организације (СЗО). Међутим, А. Вучић, П. Кон и Институт „Батут“ одбацили су могућност таквих манипулација. Једино је С. Јанковић 22. јуна покушао да релативизује питање дијагнозе, али га је три дана касније оштро демантовала Д. Кисић Тепавчевић („… као преминуле од ковида 19 воде (се) све особе код којих постоји сумња на присуство вируса…“). Дакле, у складу са ставом СЗО, прихвата се чак и сумња под одређеним условима!

Слично умирању, и оболевању се приступало са подједнако радикалним „тримовањем вишка“. Другим речима, бројеви заражених су вишетруко умањивани, па је, уочи избора, број новооткривених званично био испод 100, а стварно 300-350.

У складу са темом, морам да завршим патетично: колегинице и колеге штаблије, брука је велика, нађите снаге да се извините овом народу!

(Нова С)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0