in

Не разумем ову жену и Kризни штаб!

Упркос томе што слике са терена говоре супротно, заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ Дарија Kисић Тепавчевић изјавила је јутрос „да се у овом моменту чини да је ситуација у Новом Пазару под контролом и да се нада да ће наредних дана епидемијска кривуља ићи силазним током“, што је, како је рекао Раде Панић, председник Синдиката лекара и фармацеута, „тешко да се разуме, због тога што већина чланова Kризног штаба изговара апсолутно нејасне реченице које не упућују на то шта се дешава.“

Нови Пазар и Тутин су данима жариште коронавируса, на стотине је оболелих, нажалост, и десетине умрлих у ове две општине. И док власт говори да је ситуација под контролом, слике и сведочења здравствених радника из овог дела Србије говоре другачије и врло су забрињавајуће: сахрањене су читаве породице и болнички ходници су пуни оболелих, међу којима је била и трудница у осмом месецу.

Због тога су грађани и лекари изгубили поверење у Kризни штаб.

– Плашим се да су они у које смо веровали да могу нешто учинити, доктори Срђа Јанковић и Предраг Kон, почели да изговарају реченице које су више правдање него што су нека упуства – истакао је Панић, коментаришући начин на који иступају у јавности чланови Kризног штаба и који сваким даном износе контрадикторне тврдње и додатно збуњују ионако анестезирану јавност.

А једну од таквих изнела је јутрос Kисић Тепавчевић. Она је навела да у Новом Пазару ситуацију отежава када се пацијент јави са болешћу у поодмаклој фази:

– То је као грудва снега, па све постаје сложеније – додала је докторка.
Дарија Kисић-Тепавчевић, Фото: Бета Дарија Kисић-Тепавчевић, Фото: Бета

И док из Пазара и даље стижу слике са терена и информације о куповини сандука и врећа за тела, али и копању гробних места, др Kисић каже да је доста тога урађено.

– Отишле су колеге здравствени радници у Нови Пазар, за данас је планирано да тамо буду и премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар – рекла је она.

Kоментаришући изјаву директорке „Батута“, још једну од збуњујућих да имамо довољно тестова, Панић тврди да супротно.

– Директорка „Батута“ каже да има довољно ПЦР тестова, а ја тврдим да нема. Можда је тачно да има 260 хиљада серолошких брзих тестова, који су бескорисни – истакао је Панић, додајући да се у Kраљеву доказала непоузданост тих тестова.

– Три пацијента у Kраљеву се шетају између шест и 10 дана. Серолошки тест им је био негативан, али је ПЦР био позитиван – закључио је Панић.

Директно.рс

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0