in

Лончар и Брнабић у Новом Пазару дочекани звиждуцима и повицима „лопови, лопови“ (ВИДЕО)

Премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас Нови Пазар као жариште корона вируса, где су их окупљени дочекали звиждуцима и повицима „лопови, лопови“.

Министар здравља Златибор Лончар негирао је наводе са друштвених мрежа и неких медија о великом броју умрлих од последица инфекције корона вирусом у Новом Пазару.

„Преминуло је свега осам, девет грађана“, рекао је министар током обиласка Опште болнице у том граду.

Он је рекао да су сви респиратори у функцији и да су на апаратима тренутно три пацијента.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је да ће новопазарска болница „цела постати ковид“ и позвала све незапослене здравствене раднике да се јаве управи, „где ће одмах бити запослени“.

Током њиховог боравка пред болницом се окупило неколико десетина грађана, који су у знак протеста звиждали и довикивали „ово није аутобус, ово је ковид“.

Један део лекара је у знак протеста премијерки и министру здравља окренуо леђа, или одбило да пружи руку у знак поздрава.

Поводом све алармантније ситуације због великог броја оболелих грађана Новог Пазара од корона вируса, новопазарске невладине организације и медији су упутили апел онима „који могу, треба и морају да учине све да тренутна ситуација што брже, лакше и са што мање жртава буде превазиђена“.

Епидемиолошка ситуација у Новом Пазару је после неколико дана током којих је забележен велики пораст броја инфицираних корона вирусом, још увек озбиљна, али се по речима надлежних, полако стабилизује.

Нови Пазар хитно је набављао лимене сандуке и џакове за посмртне остатке.

У Новом Пазару у току викедна 68 новозаражених.

Србијаданас

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0