in

Царевић: Општина Будва је данас ухапшена

Царевић: Општина Будва је данас ухапшена

Председник Општине Будва Марко Царевић казао је да је добио позив да данас у 14 часова дође у Подгорицу и да изјаву пред Специјалним полицијским одељењем.

Царевић је казао да је на саслушање позван и шеф његовог кабинета Никола Јовановића.

„Позвали су ме да дам изјаву због злоупотребе службеног положаја“, казао је Царевић новинарима.

Он је навео да је Општина Будва данас ухапшена и да се први пут у историји дешава да полиција затвори локалну управу и противуставно онемогући радницима да дођу на своја радна места.

Никола Јовановић је навео да је реч о наставку организованог деловања да се смени легитимно изабрана власт и да ће се они свим законским и демократским средствима борити да се очува изборна воља грађана.

Правни заступник Општине Будва, Владан Бојић је казао да се данас десило нешто што се не памти, да Општина буде претворена у полицијску станицу.

Бојић је казао да је био присутан када су Царевићу и Јовановићу уручени позиви да дају изјаву у својству грађана.

Царевић и Јовановић, како им је наведено у позиву позвани су да дају изјаву по основу кривичне пријаве која је поднета Специјалном државном тужилаштву (СДТ) против више особа, не прецизирајући ко ју је поднео.

Претпостављају да је реч о пријави коју је поднела нова скупштинска већина у Скупштини општине (СО) Будва.

Црногорски медији наводе да је полиција поручила да данас неће никоме дозволити да уђе у зграду Општине.

Председник Општине Будва Марко Царевић и председник Скупштине Општине Будва Крсто Радовић казали су раније данас да су добили реч од полиције да нико неће моћи да уђе у зграду Општине Будва, те замолили окупљене грађане да се разиђу.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0