in

Fudbaler Liverpula definisao šta znači biti bogat

Pogledajte telefon koji ima fudbaler Liverpula Sadio Mane. Potpuno je logično što čovek koji je potpisao petogodišnji ugovor i zarađuje 175.580 evra nedeljno nosi mobilni sa razbijenim ekranom. Zašto?

Foto: Shutterstock

Fudbaler Liverpula, Senegalac Sadio Mane, najbolji je igrač Afrike u 2019. godini. Ovaj čovek koji mesečno zaradi oko 702.000 evra ne usmerava svoj novac na sebe i luksuzan život i nije mu jasno zašto bi se rasipao.

– Zašto treba da želim deset ferarija, 20 satova s dijamantima ili dva aviona? Šta te stvari znače za mene ili za svet? Napravio sam škole, jedan stadion, nudimo odeću, obuću, hranu ljudima koji žive u ekstremnom siromaštvu. Dajem 70 evra mesečno svim pojedincima u jednom jako siromašnom delu Senegela i taj novac egzistencijalno pomaže njihovim porodicama. Nemam potrebu da pokazujem luksuzna kola, kuće, putovanja, avione. Draže mi je da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao – rekao je Mane i tako pokazao šta znači biti istinski bogat čovek.


On je u jednom intervjuu otkrio i da je kao dete često bio gladan, da je sa porodicom živeo jako teško, fudbal je igrao bos i nije išao u školu.

Navijači Liverpula obožavaju ovog igrača baš jer je skroman, a saigrači kažu da je stidljiv i da nikada ni prema kome nema nadmen stav.

Mane je prošle godine sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo, dok je sa Senegalom završio na drugom mestu na Kupu afričkih nacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments