in

Boja koju muškarci najviše vole da vide na ženama

Šta obući na prvi sastanak? Sigurni smo da ste puno puta sebi već postavili to pitanje. A ako i znamo koji komad garderobe bi bio najprikladniji, kako se odlučiti za boju? Jednostavno! Boja koju muškarci najviše vole da vide kod lepšeg pola je crvena!

Foto: Shutterstock

U većini slučajeva je najbolje da izaberete onu kombinaciju u kojoj se osećate najbolje, ali ako ne želite da ništa prepustite slučaju i izgledate najatraktivnije moguće za svog potencijalnog partnera, savetujemo vam da izaberete boju koju muškarci najviše vole da vide na ženama.

U pitanju je, naravno, crvena, a nedavno je urađen i naučni eksperiment koji je to potvrdio. Naime, dva psihologa sa Univerzita u Ročesteru su grupi muškaraca podelili fotografije istih žena u različitim bojama odeće. Učesnici eksperimenta su onda dobili zadatak da rangiraju žene na fotografijama po različitim kriterijumima.

Foto: Shutterstock

Velika većina njih je izabrala žene u crvenoj odeći za najatraktivnije. Oni, međutim, ih nisu percepirali kao posebno inteligentije ili simpatičnije od žena u odeći drugih boja.

Istraživači smatraju da ovakve muške preferencije nisu isključivo plod uticaja društva, već imaju i biološku pozadinu. Naime, poznato je da je lice žena rumenije tokom ovulacije, što privlači muškarce i ohrabruje ih da im priđu. Očigledno je da su oni iz ovog razloga evoluirali da crvenu boju smatraju atraktivnijom na ženama od drugih.

Foto: Shutterstock

To, naravno, nije jedini put do muškog srca i vi ne morate da se lišite svoje omiljene odeće u drugim bojama samo da bi se nekom drugom svideli. Ipak, verujemo da će vam biti korisno da znate da muškarci ne mogu da odole ženama u crvenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments