in

Drevni zapisi koji ne mogu biti slučajni: Anunaki će se vratiti na Zemlju da spasu svoju decu …

Što više gledate drevne tekstove i priče iz celog sveta, ne možete a da ne vidite iznenađujuće obrasce. Neki su toliko očigledni da je potrebno stvarno uložiti napore kako biste ih ignorisali, što mnogi i rade. Jedan primer jeste pleme Hopi Indijanaca i njihovo verovanje u „mravlji narod“. 

Jednom kada proučite „mravlji narod“, ne možete, a da ih ne uporediti sa drevnim sumerskim tekstovima o Anunakijima. Zašto? 

U drevnim kulturama postoji uobičajena nit obožavanja vanzemaljskih bića sa zvezda koja će se jednog dana vratiti. Životinje se kao simboli ovih verovanja često pojavljuju u drevnoj umetnosti.

Hopi su poštovali mrave, slično kao što su Egipćani i Sumeri i druge kulture posebno poštovanje gajili prema kravama. 

Reč koja se koristi za označavanje „mravljeg naroda“ (Anu Sinom) u indijanskom plemenu Hopi stvara direktnu vezu sa pričama o Anunakiju. To bi mogla da bude slučajnost, ali prilično je upadljivo. Vavilonski bog neba nazvan je Anu, što je u jeziku plemena Hopi reč za mrava.

Reč naki, znači “prijatelj”. Dakle, Anu-Naki na jeziku plemenske zajednice znači “prijatelji mravi”. 

Druga upadljivo slična reč je sohu, što znači „zvezda“, a egipatska reč sahu znači „zvezde Oriona“. Ovo sazvežđe se u više navrata vidi širom sveta. Teoretičari drevnih astronauta posmatraju Orion i druge sisteme poput Plejade koje se pojavljuju iznova i iznova u rasporedu piramida i drevnih građevina. Još jedna slučajnost?

Prema legendi Hopija, ovaj mravlji narod je bio njihov spasilac, vodeći ih u zemlju i učeći ih kako da prežive dve ekstremne kataklizme. Još jednom uočavamo priče o velikom potopu poput onog opisanog u sumerskim tekstovima i Bibliji.

Kada je bilo bezbedno vratiti se na površinu, mravlji narod im je dao uputstva o izgradnji neverovatno složenih staništa kakva se danas mogu videti u kanjonu Čako. Posmatrana odozgo, izgledaju poput gigantskog mravinjaka. 

Priče da su džinovi i druga čudna bića živela duboko u Zemlji mogu se čuti širom sveta. U legendi o plemenu Hopi, ova bića su bila dobroćudna i pomagala su plemenu čak na svoju štetu.

Zapravo, druga legenda kaže da je razlog zašto mravi danas imaju tako tanak struk, taj što su, kada su zalihe nestale, hranu davali plemenu Hopi i podučavali ih kako da je skladište.

Baš kao što su u drevnom Egiptu, postojale matrijarhalne dinastije, nalaz DNK iz kanjona Čako pokazuje moguću majčinsku dinastiju koja je vladala stotinama godina između 800. i 1250. godine nove ere.

Naselje kanjona Čako imalo je hiljade stanovnika Anasazija koji su verovali u zaštitu Majke Zemlje. Međutim, drevni Puebloans misteriozno je nestao, zajedno sa bilo kojim znakovima mravljeg naroda. Danas istraživači veruju da su ih klimatske promene oterale jer rastuća populacija nije mogla da se održi.

Kako se današnji svet suočava sa ekstremnim izazovima klimatskih promena, učenje o ovim plemenima je važnije nego ikad. Možemo li naučiti da poštujemo prirodni svet i živimo u harmoniji sa majkom Zemljom ili smo krenuli u neizbežne katastrofe?

Teoretičari drevnih astronauta često nagađaju da li bi vanzemaljska bića mogla da pomognu ljudima da prebrode buduće katastrofe. U slučaju legende o plemenu Hopi, čini se da su uradili upravo to. Da li se mravlji narod može vratiti iz dubine zemlje ili iz svojih domova na zvezdama kada nam budu potrebni, završava priču Korbin Blek za ancient-code.com

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0