in

Писмо Студентског клуба Правног факултета уредништву дневних листова „Информер“, „АЛО“ и „Српски телеграф“Писмо Студентског клуба Правног факултета уредништву дневних листова „Информер“, „АЛО“ и „Српски телеграф“


11.09.2020. – 15:31

ИСКРА на Фејсбуку

фото: in4s.net

Студентски клуб Правног факултета из Београда упутио је отворено писмо уредништву дневних листова „Информер“, „АЛО“ и „Српски телеграф“ поводом вишедневне негативне кампање у листовима поменутих медија против митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија и  будућег премијера Црне Горе професора Здравка Кривокапића.

Писмо преносимо у цјелости:

Уз дужно поштовање и уважавање принципа „слободе медија“ и независности уређивачке политике, као права свих медија, сматрамо да су овакви наслови и текстови крајње контрапродуктивни, штетни, наручени и против интереса српског народа у Црној Гори.

Црна Гора, данас као независна и слободна држава, а нама најближа и кроз историју братска и пријатељска, је коначно дочекала промену власти на изборима. Те промене у блиској будућности неће донети повлачење признања тзв „Косова“ или значајан заокрет у спољној политици, али ће сигурно донети повлачење тзв. Закона о слободи вероисповести, престанка бруталне дискриминације српског народа у свим областима живота и смањењу стопе организованог криминала у нашем региону.

У вашим текстовима примећујемо две јасне намере:

Прва је та да се наруши углед Митрополита Амфилохија, чувара Пећког трона,који се јасно и недвосмислено противи предаји и издаји Косова и Метохије и који је личност од највећег угледа и ауторитета у Српској православној цркви. Митрополит је човек који тражи од Српске православне цркве да она јасно заузме став о неуставним споразумима које потписују Београд и Приштина и који су противни дугорочним интересима Србије на Косову и Метохији. Тако да остаје нелогична тежња ваших медија да се повеже Црна Гора са ситуацијом на Косову и Метохији, када је сва одговорност за то питање на властима у Београду.

Друга намера је та да се гласови Срба у Црној Гори прикажу изневерним од стране српских партија и професора Кривокапића и да се тиме улије незадовољство и одбојност у најављене промене.

Не знамо како ће се понашати будућа власт у Црној Гори, али је сигурно да ће Срби добити прилику да се запосле, а да им нико неће тражити да их „месни одбор ДПС-а препозна као Црногорце“, да ће се променити тзв. Закон о слободи веросиповести којим је претходна власт желела да национализује светиње Српске православне цркве у Црној Гори, да ће престати политички мотивисани прогони представника српских партија, и да ће попис становништва 2021. године бити слободан, а који је од апсолутне важности за српски народ.

Уз захвалност за вашу бригу о Косову и Метохији, која ће бити значајна у случају литија у Србији за одбрану Косова и Метохије и светиња, а до којих ће вероватно доћи услед недговорног понашања званичног Београда у преговорима са Приштином.

Срдачно,
Студентски клуб Правног факултета


in4s.net