in

Милачић: Подршка споразуму који су потписали лидери три коалицијеМилачић: Подршка споразуму који су потписали лидери три коалиције


11.09.2020. – 15:29

ИСКРА на Фејсбуку

Подгорица, Марко Милачић (Фото: СРНА)

Права Црна Гора подржава споразум који су потписали лидери три коалиције, које су освојиле већину гласова на недавно одржаним парламентарним изборима, поручио је лидер те партије Марко Милачић.

– Подржавамо споразум, не због тога што је `најмањи заједнички садржалац` свих нас, већ зато што је најмањи заједнички корак који морамо направити да би заробљено друштво ослободили од окова диктатуре клептократијата – рекао је Милачић.

Он је поручио да се сада снажно морају окупити око оних питања која их повезују, уколико желе да истински декриминализују друштво и ослободе државу.

Милачић је рекао да је основни циљ нове владе демонтажа партитократског система, изградња институција и слободног друштва.

– Циљ је изградња друштва у којем ћемо слободно, братски и са поштовањем моћи да суочавамо своје политичке идеје и програме, без бојазни да ћемо због тога бити хапшени и прогањани – рекао је Милачић.

Он је истакао да Права Црна Гора ни за педаљ не одступа од својих увјерења, ставова и програма, али да идеологију и принципе ником неће наметати, нити ће дозволити да јој буду наметнути неки други.

– Визија Праве Црне Горе је држава једнакости, поштовања и суживота…Наш пут је пут истине, а наша хтјења су сажета у ријечи правда – поручио је Милачић.


РТРС