in

Srpske bokserke u Španiji bruse formu za EP

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u boksu otputovala je u Španiju gde će obaviti završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Madridu od 22. avgusta do 1. Septembra. Biće ovo najvažnije žensko takmičenje u 2019. Pored našeg tima, na pripremama u Madridu boraviće još ekipe Mađarske, Francuske, kao i domaćina Španije. Ovo je šansa za naše bokserke da se upišu zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta, jer do sada Srbija nikada nije imala osvajačicu medalje na Evropskim prvenstvima.


U četvrtak od 19 igraju Zrinjski – Malme, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 4.20.


U Madrid je otputovalo pet devojaka i tri trenera. U papir kategoriji (48 kg) boksovaće Sandra Maran (BK Vršac), u muva kategoriji (51 kg) Nina Radovanović (BK Nina Box Team – Beograd), u bantamu (54 kg) Jelena Zekić (ŽBK Šajkaši – Žabalj), u poluvelter kategoriji (64 kg) Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad – Zrenjanin) i u srednjoj kategorji (75 kg) Milena Matović (ŽBK Šajkaši – Žabalj). Sa njima su treneri Stevan Čizmić, Marko Tubić i Darko Radovanović.

Bokserski savez Srbije je, kao i za sve selekcije u poslednjih skoro dve godine, i za žensku seniorsku reprezentaciju obezbedio kvalitetne uslove za rad, odlazak na pripreme, kao i sve ostalo što je neophodno našim takmičarima. Posle zajedničkih priprema na Zlatiboru, seniorke će sada imati priliku da treniraju sa najboljim bokserkama Španije, Francuske i Mađarske, i da u Madridu dostojno reprezentuju Srbiju i nadam se ostvare zapažen rezultat – rekao je trener u ženskoj reprezentaciji Marko Tubić.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Trener Malatije: Očekujte nešto sasvim drugačije

PUCA OD SNAGE Marjanović oduševio fotografijom iz Teretane (FOTO)