in

ODMORILE, PA ODUŠEVILE 4.000 MEKSIKANACA Naše juniorke preokretom do dramatične pobede nad Argentinom na U20 prvenstvu sveta

Foto: FIVB / Promo

Prvi nastup naših mladih odbojkašica na U20 prvenstvu sveta nije bio plodonosan. Ali, i ne čudi, igrale su dan posle prekookeanskog putovanja. Sada je već bila “druga pesma”. Doduše, ne baš odmah.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na šampionatu planete u Meksiku. U drugom kolu Srbija je bila bolja od Argentine posle pet setova – 13:25, 19:25, 25:22, 25:12, 15:13.

Detalj sa U20 meča ženskih odbojkaških reprezentacija Argentine i SrbijeFoto: FIVB / Promo
Detalj sa U20 meča ženskih odbojkaških reprezentacija Argentine i Srbije

“Nisam baš presrećna, pobedile smo jer nam je Argentina to dozvolila. U prva dva seta nismo bile prisutne, ne znam ni kako smo se vratile posle onakvog starta. Sve što sam tražila od devojaka je da igraju odbojku, pa su mi osećanja pomešanja”, rekla je selektorka Marijana Boričić.

A devojke su je poslušale. Uz pet blokova i 23 osvojena poena Miljane Glušac, pet manje Jovane Mirosavljević, te 16 Isidore Rodić, napravljen je preokret koji je oduševio čak 4.000 prisutnih gledalaca.

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije tokom meča sa ArgentinomFoto: FIVB / Promo
Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije tokom meča sa Argentinom

Sledi poslednji meč u grupi, i to protiv Turske, takođe od 17.30 časova po lokalnom, odnosno od 0.30 časova po našem vremenu.

“Znamo se sa brojnih takmičenja. Ipak, ono što je važnije to je da nam je potrebna veća koncentracija nego protiv Argentine da bismo išli dalje”, rekla je selektorka Srbije.

U četvrtfinalne grupe idu po dve reprezentacije iz svake preliminarne grupe, a u našoj je situacija sledeća pred poslednje kolo: Rusija ima pet bodova, Turska tri, Srbija i Argentina po dva. Dakle, samo pobeda vodi srpske juniorke u drugu fazu.

(Darko Nikolić)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

BIATLON NA SKI ROLERIMA BEZ KOČNICA Srbija domaćin Balkanskog kupa, sve više mladih juri u ovaj spoj trke i preciznosti

RODŽERE, SPREMI SE ZA BORBU U NAJVEĆOJ ARENI! Novak Đoković kao GLADIJATOR najavio veliko finale Vimbldona /VIDEO/