in

Jedna od najboljih trka u karijeri

Foto: Promo

Dušan Borković zauzeo je šestu poziciju i osvojio 21 bod u prvoj trci četvrtog vikenda TCR šampionata koji se vozi na stazi u Austriji.

Dušan BorkovićFoto: PR tim Dušana Borkovića / Promo
Dušan Borković

Nakon odličnog starta, na kojem je bilo čak 29 automobila, vozač Petrol racing tima je već u prvim minutima trke sa 14. pozicije došao do osme, ostavivši iza sebe Koronela, Homolu, Morbidelija. Posle samo šest minuta trke u udesu u kojem su učestvovala čak tri automobila, trka je prekinuta na punih deset minuta koliko se sigurnosni automobil nalazio na stazi. U nastavku trke Borković je krenuo silovito, pretekao Potija, a u poslednjim sekundama , spektakularnom vožnjom, pretekao je i Davida Kadžaju i trku završio na šestoj poziciji.

Dušan BorkovićFoto: Promo
Dušan Borković

„Bila je ovo najuzbudljivija trka ovog šampionata, a mogu reći i jedna od boljih u mojoj karijeri. Vozio sam na vrhuncu svojih mogućnosti i automobila i bolje od ovog nije bilo moguće. Koliko sam bio dobar na trci, toliko sam imao loš tajming na kvalifikacijama, ali dobro. Najvažnije je da sam odvozio vrhunsku trku u fenomenalnoj borbi sa Koronelom, Morbidelijem, Kadžajom. Imao sam drugo najbolje vreme na stazi i siguran sam da ću i sutra dati sve od sebe”, rekao je Borković.

Osma trka TCR šampionata na stazi u Austriji održaće se u nedelju u 11.30.

(B92)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

BRAT UBIJENOG FEDORA FRIMERMANA NAKON PRESUDE UBICAMA “Kazne nisu odraz realnosti, ti ljudi čak nisu ni u zatvoru”

IZ CRVENO-BELOG DRESA U NBA Amerikanac u Juti!