in

LAVINA KOMENTARA U SAD Izgubili smo od zemlje veličine Indijane

Činilo se da ametička javnost nije pridavala mnogo pažnje Mundobasketu u Kini. U tamošnjem sistemu vrednosti, za razliku od ogromne većine planete, svetskim prvenstvima se ne pridaje veliki značaj. Uostalom, Amerikanci svoje klupske prvake u većini sportova nazivaju – svetskim šampionima.

Naša kladionica nudi kvotu 1.87 da će na prijateljskom meču Asvel – Alba biti ubačeno manje od 157 poena.

Ipak, peče ih krah u Kini, i te kako. Tek posle poraza od Srbije, društvene mreže su preplavili komentari na račun, kako kažu, C tima Amerike. U jednom od njih se bolno konstatuje kako je Amerika izgubila od tima iz zemlje veličine i broja stanovnika Indijane. Ima i podrugljivih reakcija na činjenicu da su većinu izabranika Grega Popoviča činili igrači Bostona, slavnog kluba koji u Americi godinama važi za gubitnika.

 

Jedan od interesantnijih komentara glasi: “Možemo li za sledeću utakmicu da pošaljemo fudbalerke?”. Aluzija je jasna. Ženski fudbalski tim SAD je neprikosnoven i aktuelni je prvak sveta.

 

Za kraj, evo i esencije američkog shvatanja reprezentativnog sporta. Na pitanje: “Zašto najveće NBA zvezde ne igraju za državni tim? Ne vidim bolju stvar od igranja za svoju zemlju”, usledio je odgovor: Igraće na Olimpijskim igrama.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Đorđević otkrio šta mu je Popovič rekao posle meča

Maler za Partizan pred start Lige Evrope