in

Đorđević otkrio šta mu je Popovič rekao posle meča

Ceo svet je predviđao finale između Srbije i SAD. Ili, makar polufinale, posle raspleta u grupnoj fazi. Umesto toga, dve selekcije su se sastale u meču za, kako je Aleksandar Đorđević rekao, za čast i ponos.

Naša kladionica nudi kvotu 1.92 da će Valensija i Mursija u prijateljskom meču da ubace više od 159 poena.

Srpski selektor se tokom zagrevanja ekipa, srdačno pozdravio sa legendarnim kolegom Gregom Popovičem. Takođe, i posle meča. Otkrio je i šta mu je slavni Amerikanac srpskih korena rekao tom prilikom.

– Rekao je lepo, u pravu je čovek: “Mi smo grupa je*enih gubitnika”. U pravu je. Trebalo je da igramo za nešto, a vidite za šta igramo. Između nas vlada prijateljski, iskren odnos – rekao je Đorđević.

Rana od poraza u četvrtfinalu ostaje duboka. Svestan toga, Đorđević ne želi da pobedu nad SAD izdže na previsok nivo. Između redova, otkriva i šta je dovele do “utešnog” plasmana.

– Sportska dužnost nam je nalagala da odigramo ovako. Kada igramo kao tim, sve možemo. Nekada to ide u jednom smeru, nekada u drugom, ali moramo da insistiramo na zajedništvu. Trebalo bi da budemo srećni posle ovakve pobede i utakmice, što smo dokazali da možemo da igramo sjajnu košarku. Nažalost, igramo samo za čast i ponos.

Od selektora se očekuju odgovori na mnogo pitanja koja su otvorena u mečevima sa Španijom i Argentinom. Ne beži od toga.

– Ne bih da analiziram i da pričam o tome šta se desilo ovde. Neka prođe malo vremena, pričaću kada dođemo u Beograd.

Đorđević je odgovorio i na pitanje da li je prva četvrtina (32:7), najbolja u njegovoj trenerskoj karijeri.

– Nije najbolja. Možda samo što se odbrane tiče. Značilo nam je mnogo što smo dve noći spavali u istom krevetu, da se odmorimo i uhvatimo ritam. Žao mi je što zbog selidbi i putovanja nismo imalinekoliko treninga da se pripremimo bolje. Ovakav sistem je veoma težak. tamo misle svi treneri, ali tako je, kako je – rekao je Aleksandar Đorđević.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Poznat rival Srbije za peto mesto na Mundobasketu

LAVINA KOMENTARA U SAD Izgubili smo od zemlje veličine Indijane