in

CRNO KOŠARKAŠKO LETO Rezultati od kojih moraju da crvene obrazi

Mnogi ljubitelji košarke su sa velikim entuzijazmom dočekali leto 2019. godine. Razlog je jednostavan, euforija da nas čekaju niz medalja osvojenih na svim košarkaškim takmičenjim u svim mogućim uzrastima. Naravno uz vrhunac u Kini na Mundobasketu. Ne samo da nismo dočekali medalje, nego je doživljen pravi fijaskom na svim mogućim nivoima. Naravno, govorimo o muškoj košarci pošto su se košarkašice okitile bronzom na Evrobasketu u Beogradu.


Kvota u MaxBetu na trijumf Sjedinjenih Američkih Država protiv Francuske je 1.35.


Da se vratimo na temu, ovo leto će biti upisano najcrnjim mogućim slovima u istoriji srpske košarke. Ne pamti se kada smo imali ovako loše lete, sasvim sigurno od kako se takmičimo pod imenom Srbija nije bilo gore. Možda su seniori imali kikseve poput 2006. godine i 2007. ali u tom periodu je blistala generacija rođena 1987. godine. Redom smo osvjali sve u mlađim kategorijama.

Ove godine dočekali smo katastrofu. Bilans je nula medalja u svim kategorijama. Ne samo da je bilans nula, nego niko nije došao ni blizu borbe za medalje.

Idemo redom po uzrastu.

Igrači do 16 godina zauzeli su sedmo mesto na Evropskom prvenstvu. Godinu dana stariji momci su bili 10. na Svetskom prvenstvu. Potom dolaze juniori do 19 godina koji su bili sedmi na Svetskom prvenstu. Onda sledi pravi fijasko, mlada selekcija do 20 godina zauzima 15. mesto na Evrobasketi i ispada iz košarkaške A divizije.

Za kraj ono najteže. Seniori se okupljaju u Beogradu, pravi se nezapamćenja euforija jer smo doveli fantastičnu ekipu. Mundobasket počinje kao iz snova, gazimo sve protivnike ogromnom razlikom, a onda dva surova šamara. Prvo od Španije, a potom i od Argentine za ispadanje u četvrtfinalu. Preostaje nam samo eventualna borba za direktan plasman na Olimpijske igre!

Da je potrebno ozbiljno analizirati rad saveza je jasno svima. Utvrditi koji su razlozi katastrofalnih rezultata na svim nivoima i pokušati vratiti se na put pobeda. U suprotnom, crno nam se piše u budućnosti!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kraj kvalifikacija za Crnu Goru

Ovo je plan “orlova” dan posle poraza od Argentine