in

Uništeno više od 20 nadgrobnih spomenika u Lipljanu, vandali NA GROBU VRŠILI NUŽDU

Foto: Radio Kontakt plus / Promo

Nepoznate osobe su u noći između petka i subote polomili, porušili i uništili više od 20 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

Kako prenosi Radiotelevizija Gračanica, to groblje je, od preuzimanja ingerencija međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, više puta bilo na meti vandala.

– Pozvali smo policiju, to smo jedino mogli, i evo i sami možete da vidite šta je ovde urađeno. Dešavalo se i ranije, rušili su spomenike koji su bliže putu. Ovog puta su ušli dublje u groblje, da se valjda ne vidi, ne primeti, i porušili su preko 20 spomen ploča, a na jednoj ploči su izvršili i nuždu – rekao je predsednik srpske zajednice u Lipljanu Jovica Mirić.

Preostali Srbi u Lipljanu ovo nedelo tumače kao direktnu poruku da nisu poželjni u ovom gradu.

– Šta mi preostali Srbi još možemo da očekujemo, ako im i naši mrtvi smetaju. Ovo je poruka da ne žele suživot sa nama, da nema budućnosti ovde za nas – istakao je predstavnik Srba u opštini Lipljan, Zoran Radić.

Navodi se da je uviđaj izvršila KPS – policijske stanice u Lipljanu.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

“BORIĆU SE GLEDAJUĆI BOLESTI U OČI” Mihajlović KROZ SUZE saopštio dramatične vesti, prisutni mu uputili GROMOGLASNI APLAUZ

“IMAM LEUKEMIJU, ALI SIGURAN SAM