in

“IMA LI NADE DA ĆE…” Nemanja je misteriozno nestao pre tri godine, osumnjičeni za zločin UMIRU JEDAN PO JEDAN, a porodica je objavila potresno pismo

Foto: Vijesti, Vijesti/Filip Roganović, privatna arhiva, Facebook / RAS Srbija

Tri godine su prošle od kada je nestao Nemanja Medin. Ima li nade da će se neke večeri pojaviti u svom domu i prvi put ugledati i zagrliti svoju kćerku Lanu? Mi i dalje verujemo da ima jer “nada poslednja umire”.

Ovim rečima javnosti su se pre nekoliko dana obratili članovi porodice Petrovčanina Nemanje Medina, mladića koji je nestao 8. jula 2016. godine u okolini Bara. Pismo koje je porodica uputila crnogorskim medijima inicirano je činjenicom da su Vladimir Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Medina, a i Bogdan Milić koji je takođe bio priveden tokom istrage, ubijen u pucnjavi na Cetinju.

Nemanja MedinFoto: Twitter / screenshot
Nemanja Medin

U brutalnoj likvidaciji Bogdana Milića ranjen je i Marko Vujačić (48) poznatiji pod nadimkom Kubanac, koji je takođe bio hapšen zbog sumnje da je umešan u nestanak Nemanje Medina.

To praktično znači da tri godine od nestanka Petrovčanina ni porodica ni policija nemaju informacije o tome ko bi mogao stajati iza otmice, a posebno zabrinjava to što sada i oni koji su bili optuženi postaju nedostupni pravosudnim organima.

Zbog toga, porodica je crnogorskim medijima uputila pismo koje prenosimo u celosti.

– Tri godine su prošle od kada je nestao Nemanja Medin. Ima li nade da će se neke večeri pojaviti u svom domu i prvi put ugledati i zagrliti svoju kćerku Lanu? Mi i dalje verujemo da ima jer “nada poslednja umire”. Svi koji čitaju ove redove pretpostavljaju u kakvom smo stanju proveli ove tri godine. Najčešće su nas hrabrili da istrajemo i hvala im na tome. A naša borba se nastavlja i to u prvom redu borba za istinu koja je spora i teška, ali dostižna. Posebno nas hrabri to što u njoj nismo sami. Na kraju moramo reći da se verovatno moglo i više uraditi i postići na utvrđivanju istine, ali to i dalje očekujemo ovog puta od žalbenog suda – navela je porodica Medin.

Nestanak Petrovčanina

Nestanak Nemanje Medina i njegovog automobila porodica je policiji prijavila rano ujutro 9. jula 2016. godine. Njegov automobil marke “reno megan” pronađen je četiri dana kasnije pored lokalnog puta Virpazar – Rijeka Crnojevića, u mestu Jabukov dol.

Foto: Profimedia

Ipak, njegovo telo nikada nije pronađeno, međutim tragovi su ukazivali na to da je Medina ubijen, pa je crnogorsko tužilaštvo njegov nestanak tretirao kao ubistvo. Krajem avgusta 2017. godine i zvanično je podignuta optužnica protiv sada ubijenog Darka Mijovića i Baranina Vladimira Ulame.

Do hapšenja Vladimira Ulame i Bogdana Milića došlo je jer je policija pročešljala listinge nestalog mladića nakon čega je utvrđeno da je poslednje kontaktirao upravo sa Ulamom. Policija je obavila razgovor sa njim 9. jula, posle čega je pušten.

Darko Mijović (levo) i Vladimir Ulama Foto: privatna arhiva / Facebook
Darko Mijović (levo) i Vladimir Ulama

Kako je četiri dana kasnije pronađen zapaljen automobil nestalog, policija je još jednom želela da razgovara sa Ulamom, ali on više nije bio dostupan. Zato su pretresane tri njegove kuće u kojima je, na crnoj patici, pronađen trag krvi, što su istražitelji povezali sa nestankom Medina.

Mesec dana kasnije policija ga je locirala u kući Bogdana Milića, koji je zajedno sa Markom Vujačićem uhapšen zbog pomaganja. Poslednjeg dana avgusta 2016. godine uhapšen je i Darko Mijović.

Bogdan Milić Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo
Bogdan Milić

“Slučaj Nemanja Medina” predstavlja veliki presedan u crnogorskom pravosuđu, jer je to prvi put da se protiv nekoga vodio proces za ubistvo, a da telo nikada nije pronađeno.

Osumnjičenima za otmicu padaju glave

Darko Mijović

Jedan od četvorice mladića koji su bili osumnjičeni za ubistvo Nemanje Medina, Darko Mijović, ubijen je sredinom maja u Nemačkoj. Pored njega, ubijen je još jedan a ranjeno još dva državljanina Crne Gore koji se dovode u vezu sa “škaljarskim” klanom.

Darko MijovićFoto: privatna arhiva / Facebook
Darko Mijović

Motiv ovog brutalnog ubistva do sada nije rasvetljen, niti je poznat nalogodavac likvidacije. Međutim, kada je Vladimir Ulama, koji se nalazi u spuškom zatvoru na izdržavanju kazne zbog nedozvoljenog nošenja oružja koje su mi policija pronašla prilikom pretresa zbog nestanka Nemanje Medina, čuo da je u Nemačkoj ubijen njegov prijatelj, demolirao je zatvorsku ćeliju.

Foto: Profimedia, privatna arhiva / RAS Srbija

Bogdan Milić

Drugi osumnjičeni za nestanak i ubistvo Medina ubijen je sredinom juna na Cetinju dok je sa prijateljima sedeo za stolom u jednom kafiću. Dvojica napadača su na Milića i prijatelje zapucali iz kola u pokretu, a u pucnjavi je ranjen i Marko Vujačić, koji je takođe bio privođen u slučaju nestanka Nemanje Medina. Ranjeni Milić preminuo je na putu do cetinjske bolnice.

Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo

Zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja stoji iza ove likvidacije uhapšeni su Cetinjani Lazar Nedović (20), Žarko Pejaković (19), Mošo Paović (18) i Danilo Vujović (30). Policija je identifikovala i dvojicu njihovih saučesnika, Mitra Markovića (25) i Pera Laličića (21), takođe iz Cetinja, koji su u bekstvu.

Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo

Nakon isteka zadržavanja u trajanju od 72 sata Danilo Vujović (30) je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Foto: Vijesti.me, Vijesti/Filip Roganović / Promo

On se po izlasku iz pritvora javnosti obratio otvorenim pismom u kom navodi da nema veze sa pomenutom likvidacijom niti bilo kakvim kriminalnim grupama, da se bavi nekretninama i da moli javnost da ne donose zaključke pre pravosudnih organa jer to njegovu porodicu dovodi u opasnost.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

EMOTIVNA PORUKA MIHINE ŽENE Italijanka zbog njega PROGOVORILA SRPSKI, a evo šta je imala da kaže /FOTO/

“MOLITE SE ZA OGNJENA!” Prva reakcija Kuzmićeve supruge nakon JEZIVE NESREĆE /VIDEO/