in

VULETIĆ OŠTRO PO BINIĆU Brz i hitar razlikuje se kao glup i neinteligentan

Dragiša Binić izazvao je brune reakcije u fudbalskom svetu, među navijačima, posebno Partizanovim, posle izjave da “Takuma Asano nije igrač za ozbiljan fudbal”. Takođe, poručio je da Japanac “nije brz, nego samo hitar” pa je nekoliko časova posle toga predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Kladionica MaxBet nudi kvotu 1,95 na kvotu 3+ u meču Napredak – Partizan.

Na Dragišinu konstataciju stigao j i odgovor iz Humske, tačnije, od potpredsednika Vladimira Vuletića.

– U paničnom strahu kako opravdati najskupljeg igrača u istoriji fudbala na ovim prostorima, interkontinentalnog “idi mi – dođi mi napadača”, latio se, ničim izazvan, Dragiša Binić da ocenjuje igrače Partizana. U oholoj taštini neznanja i neukosti, sebi, sa mesta člana Izvršnog odbora FSS zaduženog za regularnost takmičenja, on dozvoljava da se bavi performansama igrača jednog kluba – počeo je Vuletić priču za “Hot Sport”

– On ne radi ono što mu je nadležnost – pa do danas, još u martu izglasana Radna grupa za uvođenje VAR tehnologije nije ni otpočela sa radom i liči da neće nikada!

Najveću reakaciju, odnosno ljutnju kod navijača crno-belih nekada najbrži fudbaler je privukao posle izjave da Asano “nije brz, nego samo hitar’”, kao i da je o Japancu razgovarao sa Marčelom Lipijem, koji je, navodno, radio sa Asanom i za koga je Italijan poručio da “u njegovom timu nikada ne bi bio ni među rezervama.”

– On se, u velikom naporu kognicije, bavi razlikovanjem sinonoma “brz” i “hitar” isto koliko bi razlikovao termine “glup’ i “neinteligentan”. On baštini tradiciju izmišljanja nekih medijskih poslenika, pa ističe kako je Marčelo Lipi (koji je radio kao trener u Kini) tvrdio da je Asano (Japanac koji nikad nije igrao u Kini) toliko limitiran “da ga nikad ne bi video ni u rezervama svog tima, ali je morao da ga zbog marketinga ubacuje”.

Takuma Asano je igrao za japansku Sanfrese Hirošimu do 2016. godine (60 utakmica), a potom je prešao u Arsenal, gde nije upisao nijedan nastup zbog problema sa radnom dozvolom, pa je išao na pozajmice u nemačke timove Štutgart i Hanover. Reprezentativac Japana bio je 18 puta. Sa druge strane, Marčelo Lipi, nikada nije radio u Japanu.

– Bez želje da se Dragiši objasni da je za kvalitetnu izmišljotinu neophodno bar osnovnoškolsko obrazovanje i razlikovanje japanskih ostrva od Kine, ovde se postavlja pitanje po kom osnovu i sa kojim mandatom od Disciplinske komisije FSS već osuđivani Dragiša se bavi jednim klubom sa mesta člana IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja?!? Deluje da je to identično nespojivo kao njegovo (ne)poznavanje elementarne sintakse i geografije, u kombinaciji sa oskudnom maštom – zaključio je Vuletić.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

PREMIJER LIGA Sitiju VAR poništio gol, pa vratio penal – “građani” odmah zaseli na prvo mesto

LIGA 1 Statistike, zanimljivosti, asistencije…