in

ŠTA SUTRA? Imamo igrače, samo Đorđević, ili neko drugi, treba da ih pozove!

Jedna izgubljena bitka ne znači i gubitak rata, koliko god su velike žrtve. Poraz od Argentine prekinuo je košarkaški san Srbije o medalji na Mundobasketu u Kini. Ulazak u polufinale garantovao bi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ovako i to je pod znakom pitanja.


TOP PONUDA Kvota naše kladionice na igru 3+ u meču Majorka – Atletik Bilbao je 2.65.


Čak i da se dogodi da “orlovi” ne odlete na najveći sportski događaj u 2020. godini, što bi bila katastrofa, košarka će da se igra i posle Tokija. Ovaj neuspeh u Kini, dugoročno gledano, ne bi smeo da ostavi posledice po taj sport.

U ovom trenutku za Olimpijske igre 2024, shodno godinama koje imaju, iz sadašnjeg tima konkurisaće Jokić, Milutinov i Gudurić (imaju po 24 godine), Micić (25), Dangubić (26), Bogdanović (27), a od “precrtanih” u obzir dolaze Kalinić (27) i Nedović (28 godina). Sa onog šireg spiska tu je još i Peno (22 godine).

To su snage o čijim kvalitetima se manje-više sve zna. Priliku da pokažu šta znaju u dresu s državnim grbom treba da dobiju Davidovac, Simanić, Zagorac, Marinković, Dobrić, Todorović…

Sada na red dolaze oni koji kucaju na vrata seniorske reprezentacije. Oni za koje, jednostavno, mora da bude mesta. Njima Đorđević, ili neki drugi selektor, treba da pruži šansu, baš kao što ju je i “Sale nacionale” dobio, s nepunih 20 godina. Tada je debitovao kod selektora Krešimira Ćosića… Dakle, poziv za “orlove s nestrpljenjem očekuju, a po talentu zaslužuju Alen Smailagić (krilo, Golden Stejt, 19 godina), Mario Nakić (krilo, Real Madrid, 18 godina, ukoliko odluči da igra za Srbiju), Nikola Mišković (krilo, Mega, 20 godina) i Balša Koprivica (centar, Florida, 19 godina).

Evidentno je da nema ni na vidiku nekog novog plejmejkera. To je ono s čim cela košarkaška organizacija treba da se uhvati u koštac, kako bismo imali ne novog Teodosića (takvi igrači se ne rađaju svakog dana), već bar približne zamene za Jovića i Micića.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kampaco: Poštujem Đorđevića, on je veliki trener

PROBLEMI Bogdanović progovorio o razlozima poraza od Argentine