in

PANKOV Pobednik sam po prirodi, ne volim da gubim ni na treningu

Navijači Zvezde i dalje pričaju o Radovanu Pankovu. Ovaj fudbaler bio je “hladan kao špricer” prilikom izvođenja, ispostavilo se, odlučujućeg penala za crveno-bele protiv Kopenhagena.

Kladionica MaxBet nudi kvotu 2,15 na igru 0-2 u meču Spartak – Crvena zvezda.

– Čestitke ne prestaju. Posebno ih je bilo one noći, odgovarao sam do pest ujutru, jer smo se vraćali kasno. Kad sam ustao, čekale su me nove. Zvezda je mnogo veliki klub, vidi se i po pažnji koju dobiješ kad su lepi rezultati – priča Radovan Pankov za “Žurnal”.

Bili ste smireni kod izvođenja penala?

– Ušao sam u lošem trenutku, nezagrejan, jer se sve izdešavalo neočekivano. Milunović je zaslužio drugi žuti karton, ali nije prvi, tako da je sudijski kriterijum po našim leđima u Evropi. Sude nam katasrtofalno, ali ko sam ja da pričam? Od ove faze je VAR, pa se nadam da više neće biti grešaka. 

Tražili ste da šutirate peti penal?

– Jesam, uvek verujem u sebe. Pobednik sam po prirodi. Neprihvatljivo mi je da gubim i na treningu.

Kako se dolazi do takvog karaktera?

– Valjda si takav delimično rođenjem, a, naravno, gradiš ličnost kroz život. Kada je pobednički karakter u pitanju, važno je bilo to što smo imali strašnu ekipu u mlađim kategorijamaVojvodine i da smo navikli da trijumfujemo u svakom meču. 

Niste iznenadili trenera Milojevića kada ste tražili da šutirate penal u drugom krugu?

– Kada su se svi izmenjali, tražio sam da šutiram prvi, šef nije rekao da ne može i da ide neko drugi. Po tome je drugačiji. Baš je pohvalno kako čovek razmišlja. Ispalo je sve odlično. 

Gde je završio dres sa utakmice protiv Kopenhagena?

– Kod drugara sa kojim sam išao na utakmice kao klinac. To je grupa “Familija” iz Baške Palanke. Uramiće ga u kafiću gde sedimo. Dobijam podršku sa svih strana. Eto, kum Nenad Kočović je partizanovac, a izgubio je glas navijajući za mene.

Kako volite da provodite slobodno vreme?

– Sa porodicom i društvom. Jedva čekamo utakmice Evrolige u košarci, gledao sam i ranije. Zvezda ima ozbiljan tim. Da je došao i Teodosić, možda bismo išli i na fajnal-for. Evroliga i Liga šampiona za zvezdaše, to bi bilo sjajno – zaključio je Pankov za “Žurnal”.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

SILA I PORED BROJNIH OTKAZA Amerikanci rutinski preslišali Špance

“ORLOVI” BEZ KVALITETNOG BEKA NA SP Milosavljeviću stradali ligamenti kolena